Wat zullen anderen zeggen?

“Wat zullen anderen zeggen?” Pavan Marhe maakt taboes en schaamte binnen de Hindoestaanse gemeenschap in Nederland bespreekbaar. In deze 3-delige serie zien we welke invloed “Manai Ka Boliâ”™ (Wat zullen anderen zeggen?) heeft op het leven van Nederlandse Hindoestanen die het anders doen dan anderen. Lukt het hen om het anders zijn normaal te maken?

Bhulal Parampara

OHM-Televisie-reporter Pavan Marhé gaat in dit programma op zoek naar in vergetelheid rakende of geraakte hindoe culturele elementen. Onze voorouders hebben uit India in hun culturele bagage talloze mooie tradities meegenomen. Door modernisering, industrialisering en de voortschrijdende technologie is een aantal in onbruik geraakt. Weer een ander aantal heeft zich aangepast en blijft in gewijzigde vorm voortbestaan.

Kapotte Taal

Sarnami, de taal van Surinaams-Hindostaanse Nederlanders, staat onder druk. Steeds minder jonge mensen spreken het. Maar taalverlies is ook altijd cultuurverlies. In deze serie onderzoekt regisseur Pavan Marhé of taal belangrijk is voor de Hindostaanse identiteit. Zijn zoektocht brengt ons diep in de Hindostaanse gemeenschap, van rappers tot wethouders, van priesters tot Bollywood-zangeressen.

In vergetelheid geraakte hindoemaaltijden

In deze documentaire gaat OHM-reporter Pavan Marhé op zoek naar deze vergeten gerechten. Hij komt terecht op het eiland Mauritius, waar veel Hindoestanen met dezelfde culturele en historische achtergronden wonen. Verder reist Pavan af naar Suriname, het thuisland van Hindoestanen. Tenslotte komt hij in de keuken van een rotishop in Rotterdam tot bijzondere culinaire ontdekkingen.

OHM 2014 - 141 jaar Hindoestaanse migratie

Stay in touch

3 + 1 =

Voor meer informatie of boekingen, laat een bericht achter of bel mij op onderstaand nummer. Ik hoor graag van je!

Social media